Heligónka 2017

20.12.2017 09:43

Dňa 2.9.2017, v sobotu, sa v sále kultúrneho domu v obci Kružno uskutočnil tretí ročník

už tradičného kultúrno – spoločenského podujatia s názvom Kružňanská heligónka. 

Príprava na túto heligonkársku akciu zahŕňala spoločné stretnutie organizátorov, čiže starostu obce Kružno, zástupcov mikroregiónu Rimava a Rimavica a usporiadateľov z radu heligonkárov. Spoluorganizátorom bol aj Banskobystrický samosprávny kraj, ktorý zmieňované podujatie finančne podporil. Propagačné aktivity zahŕňali tvorbu, tlač a následnú distribúciu pozvánok a plagátov. Deň pred akciou už bolo všetko do detailov pripravené. Kultúrny dom aj jeho nádvorie, na ktorom sa podávalo občerstvenie pre účinkujúcich a divákov.

Obľúbená Kružňanská heligónka sa aj tento rok za veľkej účasti divákov, začala o 15:00 hod, pričom po prvýkrát sa konala na úplne novej podlahe v sále kultúrneho domu, ktorej rekonštrukcia sa uskutočnila v marci 2017. Prítomných privítal starosta obce Kružno, pán Pavel Černák, ako aj stály moderátor akcie a zároveň aktívny heligonkár, pán Jaroslav Petrinec. Nasledovali samotné vystúpenia heligonkárov z Kružna, Antalky a ďalších obcí. Medzi účinkujúcimi aj divákmi bolo možné nájsť všetky vekové kategórie, od najmladších, až po seniorov. Ani tento rok nechýbali humorné príhody moderátora, ktoré spestrovali vystúpenia. Po hlavnom programe nasledovalo odmeňovanie zúčastnených, ktorí ako prejav vďaky od organizátorov obdržali vkusné upomienkové predmety zabalené v reprezentačných papierových taškách s názvom podujatia. Týmto bol ukončený oficiálny program, podujatie pokračovalo neorganizovanou individuálnou zábavou, samozrejme tiež za zvukov heligóniek, na nádvorí kultúrneho domu.  

Ďakujeme všetkým, už spomenutým sponzorom: Banskobystrickému samosprávnemu kraju, Mikroregiónu Rimava a Rimavica, usporiadateľom spomedzi heligonkárov, ale aj účinkujúcim heligonkárom a všetkým ostatným, ktorí prispeli a pomáhali pri príprave a realizácii tejto udalosti. Poďakovanie patrí samozrejme aj dlhoročným verným aj novým divákom. Dúfame, že budúci ročník Kružňanskej heligónky bude minimálne taký vydarený, ako bol ten tohtoročný.